Pastoracinė savaitė (2011 sausis)

klier. Tomas dėkoja lektorei Elenai Kosaitei-Čypienei

Sausio 8 dieną klierikams grįžus į seminariją po žiemos atostogų prasidėjo pastoracinė savaitė. Ji vyksta kasmet ir šis laikas skirtas susipažinti su įvairiais pastoracijos aspektais. Pirmąją šios savaitės dieną seminarijoje apsilankė Lietuvos musulmonų sunitų dvasinio centro – Muftiato – valdybos pirmininkas, muftijus Romas Jakubauskas, kuris trumpai pristatė pagrindinius Islamo religijos aspektus bei papasakojo apie musulmonų bendruomenę Lietuvoje, kurios šaknys siekia Vytauto Didžiojo laikus . Po to muftijus atsakinėjo į seminaristų užduodamus klausimus.

klier. Stanislav Valiukevič pamokos metu

Sausio 10-11 dienomis Mykolo Romerio Universiteto lektorė Elena Kosaitė-Čypienė vedė seminarą tema „Valstybės teisės pagrindai“. Šio seminaro metu aiškinomės kas yra valstybė, tauta, teisė, teisingumas, valdžia ir kitas su tuo susijusias sąvokas.

Sausio 12 dieną klierikai lankė Vilniaus miesto ir rajono mokyklas, kur moksleiviams pristatė kas yra kunigystė, pasakojo savo pašaukimo istorijas bei atsakinėjo į moksleiviams rūpimus klausimus.

kun. Aušvydas Belickas

Sausio 13 dieną klierikai turėjo susitikimą su Lietuvos policijos kapelionu ir žurnalistų bei leidėjų etikos komisijos nariu kun. Aušvydu Belicku. Jis klierikus supažindino su žurnalistų etika, etikos komisijos veikla, žiniasklaidos santykiu su Bažnyčia. Pabaigoje kalbėdamas apie kunigų dalyvavimo žiniasklaidoje svarbą kvietė neatsukti žurnalistams nugaros, bet aktyviai su jais bendradarbiauti.

Sausio 12-13 dienomis klierikai dalyvavo sausio 13-osios atminimui skirtuose renginiuose, kuriuos vainikavo šv. Mišios Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje už laisvės gynėjus.

Robertas Moisevič

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį