Tarpkursinių tinklinio ir šaškių varžybų finalai (2012 gegužė)

Tarpkursinis tinklinio turnyras

Gegužės 10 dieną seminarijoje vyko tinklinio varžybų finalai, kuriuose buvo sprendžiama, kurie kursai užėmė prizines vietas. Po vakarienės komandų dalyviai ir sirgaliai susirinko į sporto salę, kur vieni treniravosi prieš atsakingas rungtynes, kitaip tariant apšilinėjo, o kiti ruošėsi aktyviai palaikyti savo favoritus. Sporto ministrui G. Satkauskui tarus sveikinimo žodį, iš Kalvarijų bažnyčios atvykęs teisėjas – neseniai buvęs seminaristų bendruomenės narys - kunigas Stanislav Valiukevič pravedė maldą, prašydamas Dievą palaiminti šias varžybas ir jų dalyvius.

Tarpkursinis tinklinio turnyras

Tada prasidėjo mažasis tinklinio varžybų finalas, kuriame varžėsi I-o filosofijos kurso ir II, III, IV-ų kursų jungtinė komanda. Kaip pastebėjo varžybų sirgaliai, nuo pat rungtynių pradžios paaiškėjo, kad abi komandos yra maždaug vienodo pajėgumo (nors pirmakursiai žaidė keturiese, o jungtinėje komandoje buvo penki varžybų dalyviai), todėl kova buvo įdomi ir intriguojanti. Jungtinė komanda nuo pat varžybų pradžios turėjusi labai nežymią persvarą, ją išlaikė iki pat varžybų pabaigos ir laimėjo abi partijas rezultatu 25:20 ir 25:21, tokiu būdu užsitikrindama sau garbingą III-ią vietą.

Tarpkursinis tinklinio turnyras

Paskui sekė trumpa pertrauka, kuomet į aikštelę išbandyti jėgų išbėgo V-o ir VI-o kursų seminaristai. Trumpai apšilę, jie pradėjo kovą. Nuo pat rungtynių pradžios labai aiškią persvarą įgijo penktakursiai – Robertas, Aleksandr, Saulius ir Juzef, kurie labai lengvai pelnė tašką po taško, tiesiog nepalikdami jokių vilčių šeštakursiams, nors šie labai stengėsi ir turėjo vieno dalyvio persvarą (penktas kursas žaidė keturiese, o šeštas – penkiese). Taigi pirmoji partija baigėsi užtikrinta penkto kurso pergale, beveik „sausu“ rezultatu – 25:6. Prasidėjus antrai partijai šeštakursiai sukruto ir jos viduryje ir pabaigoje gana rimtai priešinosi kolegoms, tačiau nesugebėjo sumažinti ryškaus taškų atotrūkio nuo jų ir pralaimėjo rezultatu 16:25. Tokiu būdu V-am kursui atiteko varžybų nugalėtojo laurai ir pirmoji vieta.

Tarpkursinis tinklinio turnyras

Šios sporto šventės kulminacija, pasibaigus oficialioms tarpkursinėms varžyboms, tapo draugiškos tinklinio rungtynės tarp seminarijos vadovybės ir jungtinės seminaristų komandos. Seminarijos vadovybei atstovavo vicerektorius A. Šuškevič, seminarijos bibliotekos vedėja Irena Aleksandravičienė bei atvykę svečiai – Kalvarijų Šv. Kryžiaus atradimo parapijos kunigas Marek Butkevič, Šv. Teresės Avilietės bažnyčios ir Aušros vartų koplyčios kunigas Mindaugas Bernotavičius ir Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos kunigas Petras Gucevičius. Jungtinei seminaristų komandai atstovavo tarpkursinių varžybų čempionai – penktakursiai Robertas, Aleksandr, Saulius, Juzef bei antrakursis Tomaš. Prasidėjus pirmai varžybų partijai, pasirodė, kad nors abiejų komandų jėgos ir apylygės, tačiau nežymią persvarą turėjo, iki mačo pabaigos ją išlaikė ir laimėjo jungtinė seminaristų komanda rezultatu 25:20. Prasidėjus antrai partijai, vis ryškesnę persvarą įgavo seminaristai, kurie akivaizdžiai dominavo aikštelėje ir gana nesunkiai laimėjo antrą partiją ir kartu rungtynes rezultatu 25:16.

Vėliau prasidėjo iškilmingi rungtynių dalyvių ir nugalėtojų apdovanojimai. Seminarijos rektorius monsinjoras Ž. Vabuolas kartu su sporto ministrais pasveikino ir įteikė saldžius prizus kartu su atminimo dovanomis rungtynių teisėjui Stanislav ir dalyvavusioms komandoms, pradedant nuo IV-ą vietą užėmusių pirmakursių, baigiant varžybų nugalėtojais.

Žilvinas Treinys

Tarpkursinis šaškių turnyras

Į šių metų šaškių turnyro finalą pateko 4 pajėgiausi žaidėjai, tokios "žvaigždės" kaip: Ronald Kuzmickas, Daniel Narkun, Valentin Dulko ir Tadas Mikėnas. Iš pradžių negalėjome pradėti turnyro dėl to, kad niekaip negalėjome rasti visoje seminarijoje šaškių lentų su jomis pačiomis. Tačiau Šv. Dvasiai padedant jos netikėtai iš kažkur atsirado jau prasidėjus turnyrui, žaidžiant su nevykusiais šaškių pakaitalais. Visi labai apsidžiaugė, kuomet pirmakursis Gabrielius netikėtai atsidūrė šeštosios auditorijos, kurioje vyko šaškių turnyras, tarpduryje su trimis pražuvėlėmis šaškių lentomis rankose.

Tarpkursinis šaškių turnyras

Šios žinutės autoriui iš pradžių teko sužaisti taip vadinamą kvalifikacinę partiją apšilimui su pagrindiniu pretendentu į čempiono titulą klr. Ronald Kuzmicku. Pergalę, kaip ir turėjo būti, šventė favoritas. Tarp kitų pretendentų užvirė atkakli kova: Ronald be didelio vargo laimėjo prieš Valentiną ir Danielių. Valentinui taip pat gerai sekėsi, jis nugalėjo Danielių ir Tadą, o Danielius šventė tik vieną pergalę prieš Tadą. Šių eilučių autoriui teko tenkintis ketvirta vietą, pralaimėjus visas žaistas partijas. Tos pačios dienos vakarą valgykloje sporto ministrai, padedant seminarijos rektoriui ir aidint ilgiems bendruomenės plojimams, apdovanojo varžybų dalyvius ir nugalėtojus.

Tadas Mikėnas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį