Seminarijoje įvyko fotografijų parodos atidarymas (2014 spalis)

Paroda

Spalio 6 d. seminarijoje įvyko fotomenininkės Irutės Jaruševičiūtės fotografijų parodos „Matau ją tokią – palaima apgaubtą“atidarymas. Nuotraukose vaizduojamos sergančios motinos su savo neišnešiotais ar nesveikais kūdikiais.

Seminarijos rektorius mons. Žydrūnas Vabuolas savo kalboje sakė, kad tai džiaugsmo momentai, kada motinos laiko savo vaiką rankose, bet taip pat šios ir kitos motinos patiria nemažai kasdienio vargo, besirūpindamos savo vaikais. Magnificecija akcentavo, kad kunigas, apsivilkęs liturginius drabužius, aukoja Kristaus Auką ir tai yra kunigystės viršūnė, kada mes labiausiai išgyvename kunigišką pašaukimą. Tačiau lygiai taip pat, kaip ir motinų gyvenime, čia yra daug išbandymų ir sunkumų.

Vienas iš darbų

Darbų autorė Irutė Jaruševičiūtė sakė, kad ji savo darbuose mieliau vaizduotų pavargusias motinas ir tai būtų jos realus žvilgsnis, tačiau ji nori žvelgti širdies žvilgsniu į tas motinas, kurios galbūt niekada taip gražiai neatrodė kaip šiose nuotraukose. Ji džiaugėsi, kad fotosesijos metu buvo galima matyti šių šeimų grožį, vieningumą, tvirtumą. Nuotraukos darytos įvairiose vietose, kai kurios pačių šeimų namuose, nes jos negali išvykti dėl vaiko ar motinos būklės. Menininkė džiaugėsi, kad šioms motinoms jėgų teikia tikėjimas.

Klierikų vardu darbų autorei padėkojo IV kurso klierikas Gabrielius Satkauskas sakydamas, kad šie darbai, kuriuos kasdien matysime, padės giliau išgyvenimui šį Spalio mėnesį, kada visa visuotinė Bažnyčia ypatingai meldžiasi Dievo Motinai.

 

Paroda Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje veiks iki spalio 27 d.

Justinas Ambrazas  

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį