Tarpseminarinis futbolo turnyras (2008 spalis)

Čempionai su ugdytoju kun. Jurgiu Vitkovskiu

Spalio 18 d. Rygoje vyko tarptautinis tarpseminarinis futbolo turnyras. Šiame turnyre kartu su šeimininkais latviais jėgas išbandė Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos, Kauno kunigų seminarijos ir Telšių kunigų seminarijos klierikų futbolo rinktinės.

Mūsų rinktinė, palaiminta dvasios tėvo kunigo Rimgaudo Šiūlio, išvyko į Rygą lydima ir globojama ugdytojo kun. Jurgio Vitkovskio.

Rygoje buvome sutikti ne kaip priešininkai, o kaip bendraminčiai ir bendravilčiai... Apsigyvenę Rygos kunigų seminarijoje, buvome pakviesti bendrai vakarienei. Po vakarienės turėjome puikų laiką susipažinti su naktine Ryga.

Futbolo turnyro diena prasidėjo bendra rytmetine malda ir lotynų kalba aukotomis šv. Mišiomis, kurioms vadovavo Kauno kunigų seminarijos dvasios tėvas, o netradicinį pamokslą pasakė Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos ugdytojas kun. Jurgis.

Varžybų pradžią skelbė nuskambėję Lietuvos ir Latvijos valstybiniai himnai. Po burtų traukimo paaiškėjo komandos priešininkės. Visą varžybų dieną netrūko nei įtampos, nei emocijų, nei intrigos. Po gero pusdienio paaiškėjo finalo dalyvės – tai Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos ir Rygos seminaristų rinktinės. Triumfą šventė Vilnius, nepatyręs nė vieno pralaimėjimo, broliai latviai liko antri, trečioji vieta atiteko Kauno seminarijai, o ketvirtoji - Telšiams.

Geriausiu turnyro žaidėju išrinktas Robertas Moisevič iš Vilniaus kunigų seminarijos. Komandoms prizininkėms įteiktos taurės, o turnyro dalyviai įamžinti bendroje nuotraukoje.

Tadas Rimkus

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį