Draugiškos krepšinio varžybos su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (2012 kovas)

Šv. Mišių metu

Kovo 8-oji yra ypatinga ne tik tuo, jog tai yra Tarptautinė moters diena, bet dar ir dėl to, kad šią dieną Visuotinė Katalikų Bažnyčia mini šv. Dievo Joną, kuris yra slaugytojų globėjas. Taip jau sutapo, kad būtent Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Slaugytojų katedros globėjas yra šv. Dievo Jonas, tad būsimieji vargšų slaugytojai panoro šią progą švęsti su mūsų bendruomene ir mes mielai sutikome.

Ketvirtadienio vakarą kartu su svečiais pradėjome švęsti šv. Mišias. Koplyčia buvo kur kas gausesnė nei įprastai, nes į ją sugužėjo virš 30 studentų iš Kauno, atvykusių ne tik pasportuoti, bet ir susipažinti su mūsų bendruomene, pabendrauti ir pasimelsti kartu su mumis. Šv. Mišias aukojo Jo Magnificencija mons. Žydrūnas Vabuolas kartu su seminarijos vicerektoriumi kun. Andžej Šuškevičiumi. Pamokslo metu, kuomentuodamas Evangelijos ištrauką apie turtuolį ir Lozorių, rektorius skatino pasvarstyti, ar mūsų aplinkoje nėra Lozorių, pro kuriuos praeiname nekreipdami dėmesio; o gal yra turtuolių, kuriuos reikėtų įspėti dėl turtų pertekliaus ir nereikalingos prabangos; akcentavo, kad turtas yra gėrybė, bet tikroji laimė slypi Dieve, tikėjime į Jį. Baigdamas pamokslą, seminarijos vadovas pakartojo psalmininko žodžius: „Laimingas tasai, kuris Viešpačiu tiki!“.

Draugiškos krepšinio varžybos su LSMU

Pasibaigus šv. Mišioms, vyresniųjų kursų klierikai svečiams suorganizavo ekskursiją po seminariją, atsakinėjo į smalsuolių klausimus, o taip pat pasakojo Vilniaus kunigų seminarijos istoriją, supažindino su seminarijos koplyčia – vieta, apie kurią sukasi seminarijos gyvenimas. Buvo pristatyta seminarijoje eksponuojama V. Žuko dailės paroda ir parodytos kitos seminarijos patalpos.

Draugiškos krepšinio varžybos su LSMU

Po geros valandos, visa seminarijos bendruomenė kartu su svečiais susirinko į sporto salę, kur krepšinio aikštelėje turėjo užvirti žūtbūtinė kova. LSMU Kūno kultūros katedros atstovai parengė sportinę mūsų vakaro dalį: teisėjavo, žymėjo rezultatus, tarp kėlinių organizavo baudų metimo varžybas. Apšilus komandoms ir viską paruošus varžyboms, seminarijos rektorius tarė sveikinimo žodį teigdamas, kad sportas pirmiausiai yra pramoga, kuri padeda užmegzti bendrystę bei susipažinti bei palinkėjo draugiškų varžybų. Po sveikinimo žodžių teisėjas trumpai pristatė taisykles ir prasidėjo kulminacinė vakaro dalis.

Pagaliau nuaidėjo švilpukas ir, pagavus išmestą kamuolį, mūsų komanda pirmoji pelnė taškus. Tačiau jau po kelių minučių svečiai pradėjo diktuoti savo sąlygas ir išsiveržė priekin taikliai mėtydami į krepšį. Vėliau sekęs kėlinys vyko panašiai ir per jį priešininkai išsiveržė dar labiau. Per ilgąją pertrauką, po 2 kėlinių vyko baudų metimo varžybos, kuriose dalyvavo po du žaidėjus iš kiekvienos komandos. Jų metu svečiai išgraibstė visas pirmąsias vietas. Tačiau iš karto po šio trumpo atodūsio prasidėjo trečiasis kėlinys. Mūsiškė seminarijos komanda atsigavo ir pradėjo vėl spausti varžovus. Per trečiąjį kėlinį buvo ženkliai sumažintas atotrūkis nuo LSMU komandos ir prasidėjo paskutinysis kėlinys. Šiame etape įtampa stipriai išaugo, nes kiekvienas taškas tapo ypač svarbus. Pasibaigus draugiškai kovai, mūsų komanda nusileido priešininkams 8-iais taškais ir rungtynes pabaigė rezultatu 47:55.

Agapė su LSMU svečiais

Po rungtynių visi ėjome į valgyklą agapei. Ten galėjome artimiau pabendrauti bei susipažinti su svečiais, pasidalinti rungtynių įspūdžiais. LSMU kūno kultūros katedros atstovai suorganizavo rungtynių apdovanojimus ir padėkas. Buvo apdovanoti rezultatyviausi žaidėjai, aktyviausi sirgaliai bei renginio organizatoriai. Ilgametis LSMU Sporto instituto lektorius Eligijus Vyskupaitis išreiškė lūkesčius, kad seminarija prisijungs prie Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) ir galėsime toliau palaikyti ryšius. Seminarijos rektorius taip pat tarė padėkos žodžius. Buvo įteiktos atminimo dovanėlės, seminarijos bendruomenė palaimino giesme svečius ir išlydėjo juos namo. Tai buvo graži diena, skirta paminėti šv. Dievo Joną, kurios metu seminaristai galėjo geriau pažinti būsimus kūno, o šie – būsimus dvasios slaugytojus.

Gabrielius Satkauskas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį