Seminaristo Karolio Kergės laidotuvės (2017 rugsėjis)

Atsisveikinome su broliu Karoliu. Dalinamės trumpa informacija apie jį.

2017 m. rugpjūčio 26 d. Ongudajaus rajone, netoli Inegenio kaimo (Altajaus Respublika, Rusija) Katūnės upėje buvo rastas Panevėžio vyskupijos seminaristo Karolio Kergės kūnas.

Karolis Kergė gimė 1989 m. lapkričio 13 d. Joniškėlyje, Pasvalio rajone. 2008 m. baigęs Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės vidurinę mokyklą, pradėjo studijas Vilniaus universitete, fizikos fakultete. 2012 m. sėkmingai baigęs bakalauro studijas, mokslus tęsė magistrantūroje. Tuo pat metu neakivaizdžiai studijavo Edukologijos universitete mokyklinę pedagogiką ir apgynęs baigiamąjį darbą pradėjo dirbti Turgelių Aistuvos gimnazijoje (Šalčininkų r.) fizikos mokytoju, tuo pat metu Vilniuje dirbo projektų vadovu. 2015 m. baigė magistrantūros studijas ir papildomai fizikos mokė privačioje Vilniaus krikščionių gimnazijoje, o 2016 m. įstojo į Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos parengiamąjį kursą. Šiais metais būtų studijavęs pirmame kunigų seminarijos kurse.

Karolis buvo gabus mokslams, linksmo būdo, mokėjo groti įvairiais muzikos instrumentais, yra baigęs muzikos mokyklą, dalyvavo šokių kolektyve, bažnyčios chore. Tuo pat metu jis brandino pašaukimą kunigystei, savo dienoraštyje ir autobiografijoje rašo, kad su kunigystės dovana jis galėtų kviesti žmones mylėti Dievą ir vieniems kitus. Jis mėgo keliones, yra aplankęs daug šalių, nukeliavęs į Santjago de Compostela. Grįžtant iš paskutinės kelionės po Mongoliją įvyko nelaimingas atsitikimas.

Tesiilsi ramybėje!

Panevėžio vyskupijos kurijos informacija

Kelias nuotraukas iš laidotuvių galite rasti čia.

Linas Braukyla

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį