Seminarijoje vyko pastoracinė savaitė (2020 sausis)

Po atostogų mes vėl sugrįžome į seminariją! Nieko nelaukę jau kibome į darbus ir naujuosius metus pradėjome pastoracine savaite. 
Sausio 7 dieną mūsų seminarijoje lankėsi programos ,,Gyvasis vanduo‘‘ atstovai, kurie mums papasakojo, koks yra šios programos tikslas. Taip pat buvome supažindinti su šios katalikiškos lytiškumo programos kryptimis bei struktūra. 
Taip pat turėjome galimybę iš svečių išgirsti ir keletą mokymų, kuriuos jie veda programos dalyviams. Girdėjome liudijimus, kurie persipynė su pačiu mokymu. Buvo įdomu išsiaiškinti, kad visada ir visiems turime atleisti viską, kad ir ką skaudaus esame patyrę. 
Labai nuoširdžiai dėkojame programos ,,Gyvasis vanduo‘‘ komandai už prasmingai praleistą dieną drauge ir linkime jiems didžiausios sėkmės tarnaujant kitiems broliams bei seserims. Tegul Dievas laimina visus tuos, kurie padeda žmonėms, turintiems problemų. Taip pat meldžiamės ir už tuos, kurie šią programą lanko!

Sausio 9 diena buvo tikrai ilga, bet labai įdomi , nes lankėsi lektoriai, kurie tikrai turi ką pasakyti.
Dieną pradėjome su psichoterapeutu prof. Gintautu Vaitoška šiuo metu vadovaujančiu Santuokos ir šeimos studijų programai Tarptautiniame teologijos institute Austrijoje. Su psichoterapeutu nagrinėjome homoseksualų potraukį moraliniu, psichologiniu bei sociologiniu aspektu. Vėliau prof. Gintautas Vaitoška papasakojo ir apie ,,Gender‘‘ teoriją. 
Valandėlę atsipūtę susitikome su Lilijana Marcinkevičiūte, kuri mus supažindino su šv. Jono Pauliaus II kūno teologija. Daug naujų ir netikėtų dalykų išgirdome!
Dėkojame Dievui už šiuos du puikius lektorius, kurie praturtino mūsų žinių bagažą.

Sausio 10 dieną pabaigėme pastoracinės savaitės užsiėmimus. Pas mus lankėsi ekumeninė sielovados bendruomenė ,,Kelionė‘‘. 
Klausėmės liudijimų, mokymų, meldėmės, dalinomės grupelėse. Kalbėjomės apie poreikius, žmogaus dėvimas kaukes, priklausomybes bei santykį su Tėvu. 
Dėkojame Dievui už šią bendruomenę ir palydime visus jos narius maldoje
.

Nuotraukas galite rasti mūsų facebook paskyroje.

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį