Tinklinio turnyras (2009 lapkritis)

2009 11 07 seminarijoje vyko tarptautinis tarpseminarinis tinklinio turnyras. Turnyro dieną pradėjome bendra visų dalyvių malda. Šv. Mišias celebravo ir pamokslą pasakė Rygos kunigų seminarijos dv. tėvas kun. Zbigņevs Stankevičs. Jis kvietė stebėti ir suprasti laiko ženklus ir įžvelgti Dievo veikimą mūsų sekuliarizuotoje visuomenėje.

Atidarydamas turnyrą, Vilniaus seminarijos rektorius kun. Ž. Vabuolas palygino tinklinio žaidimą su kunigo tarnyste, nes pastaroji taip pat turi komandinį bruožą: anot rektoriaus, kad viskas gerai klotųsi reikia būti komandoje su popiežiumi, vyskupais, kunigais ir visais tikinčiaisiais.

Tinklinio turnyrą laimėjo, dar už praeitų metų futbolo turnyrą troškę atsirevanšuoti Rygos kunigų seminarijos auklėtiniai. Jie pranoko kitas komandas savo draugiškumu ir geresniu pasiruošimu varžyboms. Garbingą antrą vietą laimėjo šeimininkai, Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos studentai, kurie, nors ir labai stengėsi, bet finale pritrūko jėgų. Treti liko Telšių vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai. Ketvirtoji vieta teko Kauno kunigų seminarijos seminaristams.

Pabaigoje rektorius padėkojo turnyro dalyviams, kad jie renkasi kunigystę, trokšta nešti ir skelbti Gerąją Naujieną. Jis Dėkojo Dievui, Kuris pašaukia šiai tarnystei, tikrai svarbesnei už tinklinio varžybas.

Turnyrą dalyviai užbaigė bendra malda, o tada visi kartu įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Arūnas Kalpakovas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį